Backup & digitalisering

Hvorfor digitalisere?

Der er mange gode grunde til at få digitaliseret dias, negativer, fotos og videoer. På denne side kan du læse hvilke muligheder du opnår, ved at digitalisere dine video og fotominder.

Der er i dag mange muligheder for at se billeder og video på TV, tablet, mobil og PC, når de først er blevet digitaliseret. Det er dejlig oplevelse at hele familien kan se billeder og video samtidig på TV, og er sammen omkring denne oplevelse.

Udover den store fordel ved at kunne at se de digitaliserede billeder via computeren eller TV, samt muligheden for at dele dem med venner og familie – har digitaliseringen endnu en fordel, du får nemlig samtidig lavet en ”sikkerhedskopi” af de gamle negativer, papirbilleder og dias.

Gode grunde til at få lavet digital kopi

Fremtidens generationer vil se og gense fotos digitalt. Generationerne før dem tog billeder analog og anvendte papir som arkiv. Denne arv bevares og sikres bedst digitalt.

Negativer, dias og papirbilleder ældes og blegner med tiden. En naturlig patina tiltager som årene går og stoppes kun helt ved en digitalisering. Levetiden er begrænset for optaget video, hvor ukorrekt opbevaring er med til at nedsætte levetiden. Kvaliteten vil med sikkerhed dale i takt med tiden, men hertil er der risiko for at dine fotominder tager skade på anden vis, hvis uheldet er ude. Du kan se her hvilke påvirkninger og ulykker der kan ødelægge video og foto m.m.

  • Vandskade
  • Brand og røgskade
  • Fugt ved opbevaring i kælder eller loft
  • Tyveri og hærværk
  • Foto og dias blegner med tiden 

Når vi har scannet dine dias, billeder mm. ind på et digitalt medie, har du også sikret dem for eftertiden. Alle billeder vil blive lagt op i din skyløsning. Har du ikke sådan en, så laver vi den for dig. Så kan du altid kan se dine billeder uanset hvor du befinder dig. Du kan nemt kan dele med familie og venner via mail, Facebook, Instagram, Twitter eller lignende medier, og samtidig bevare dem forsvarligt på din harddisk og i skyen.

Efter vi har løst opgaven, kan du samle vennerne eller familien til en god kop kaffe eller et godt glas rødvin, og lad jer fordybe i minderne via computeren eller Tv-skærm.